SEVDANUR ŞAHİN


Kadınları bir adım öne alalım!

Kadınları bir adım öne alalım!


Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde kadınlar şiddete maruz kalıyor. Gün içinde yüzlerce kadın babasından, kardeşinden, eşinden, sevgilisinden ve en kötüsü de hiç tanımadıklarından dahi fiziksel veya sözlü şiddete, tacize, tecavüze maruz kalıyor. Hiçbir sebep olmasına gerek yok şiddet görmeleri için kadın olmaları yeterli! Sesini çıkarabilenler şanslı,  çoğu ise başına daha kötüsü gelir düşüncesiyle sesini dahi çıkaramıyor.

Gece vakti dışarıda işi ne?! Kadın dediğin toplum içinde kahkaha atamaz! Açık, dar giyinmiş! Erkeklerin içinde kadının işi ne!.. Ve çok daha fazla bahanelerle kadınlara şiddet uygulamayı, taciz veya tecavüz etmeyi kendilerine hak görenler var. Kadın istediği saatte dışarıda olacak! Kadın istediği yerde istediği kıyafeti giyecek! Kadın her yerde kahkaha atacak! Kadının her yerde yeri var ve siz bunlara saygı duymayı öğreneceksiniz!

Hani kadınları anlamak çok zor geliyor ya size aslında karmaşık olan hiçbir şey yok. Kadının tek istediği sevgi, sadakat ve dürüstlük! Ne zor değil mi bazı erkekler için bu 3 şeyi gerçekleştirebilmek! Bir kadına sevgi göstermek, sadık kalmak ve dürüst olmak bazı erkekler için o kadar zor ki ama bunların suçlusu yine kadın olur.

Güçlü olursun suç! Kendi ayaklarının üzerine durmak istersin suç! Tüm ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan kendin halledersin suç! Evlenirsin suç! Boşanırsın suç! Çalışmak istersin suç, istemezsin suç!..  Aslında bahanelere gerek yok bu toplumda en büyük suç KADIN olmak.

Kadın dediğin bir adım geride duracak (!) Öyle bir dünya yok efendim, Kadın bir adım öne çıkacak! Çıkacak ki bu toplumda kendini bilmezler bir bir yok olacak!