CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan Basın Açıklaması Yaptı

CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan’ın Basın Açıklaması Yaptı

Politika 14.10.2020 19:34:00 0
CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan Basın Açıklaması Yaptı

CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan, 11.10.2020 tarihinde Çanakkale’de yayınlanan bir yerel gazetede Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile CHP Çan İlçe Örgütü başkan ve yöneticileri arasında sorunlar olduğunu iddia eden haber hakkında basın açıklamasında bulundu.

CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan yaptığı basın açıklamasında, ‘’ 11.10.2020 tarihinde Çanakkale’de yayınlanan bir yerel gazetede CHP Çan İlçe Örgütü Başkan ve Yöneticileri hakkında Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile ilgili sorunlar olduğundan iç savaş gibi terimler kullanılarak haksız ve asılsız haber yapılmıştır. Çan Belediyesi Meclis Başkanı ve CHP Çan İlçe Başkanı ve şahsım Harun Arslan olarak CİMER’e veya başka kurum ve kuruluşlara hiçbir şikayetim ve başvurum yoktur. Yalan haberlerde bahsedildiği gibi 5 Şubat 2020 tarihinde veya başka bir tarihte CİMER’e şikayet başvurusu yapmadım. CHP Çan İlçe Örgütünde ilçe başkanı ve yönetimdeki arkadaşlarla hiçbir sorunum olmadığı gibi Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile de hiçbir sorunum yoktur. Partimiz birlik ve bütünlük içerisinde çalışmaya devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak 13.10.2020 tarihinde Çan Noterliğine müracaat ettim. Çan Noterliğinin 8397 yevmiye nolu işlemi ile tekzip yazısını bahse konu gazeteye tebliğ edilmesi için notere evraklarımı teslim ettim. Tekzip yazısı şu şekildedir;

  1. CHP Çan İlçe yönetiminin Çan Belediyesi hakkında CİMER’e veya herhangi bir başka kurum ve kuruluşlara hiçbir şikayeti yoktur.
  2. 05.02.2020 tarihinde CHP Meclis Başkanı ve CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan’ın Çan Belediyesi hakkında CİMER’e veya başka kurum ve kuruluşlara hiçbir şikayet ve başvurusu yoktur.
  3. CHP Çan İlçe Başkanı ve yönetimi ile Çan Belediyesi arasında herhangi bir sorun yoktur.
  4. 5187 sk 14/1-son md hükmü gereğince, işbu tekzip yazısının 11.10.2020 tarihli gazetede tekzibi istenen yazının yayımlandığı sayfa olan 1.sayfada ve 12. Sayfada aynı puntoda ve aynı şekilde yayınlanmasını talep ediyorum.

Konunun tarafımla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kimsenin gerçeklerden ve hukukun üstünlüğünden kaçamayacağını belirterek bu hususu kamuoyuna saygıyla sunarım.