İYİ Partinin Çan Belediye Başkan aday adayı Fazıl Sayın

31 Martta gerçekleşecek olan seçimlere hazıklıklar sürerken İYİ Parti Çan İlçe Teşkilatı Belediye Başkan aday adayını açıkladı.

Politika 27.11.2018 22:05:14 0
İYİ Partinin Çan Belediye Başkan aday adayı Fazıl Sayın

31 Martta gerçekleşecek olan seçimlere hazıklıklar sürerken İYİ Parti Çan İlçe Teşkilatı Belediye Başkan aday adayını açıkladı. Edebiyat öğretmeni Fazlı Sayın İYİ Partinin adayı oldu. İlçe binasında gerçekleştirilen aday tanıtımında konuşma yapan Fazıl Sayın;” Allah nasip ederse 2019, 31Mart itibarı ile Çanda İYİ Partinin belediye başkanı olarak hep beraber burada büyük hizmetlere imza atacağız. Yaşamak, iyileri ve kötüleri ikiye bölmemektir, ölüme çare buldum, insanları sevmek için ölmemektir der söz sultanı. Bizim yola çıkma gayemiz de bu. Biz mücadelemizin ne olduğunun farkındayız. Çanda uzun yıllar insanları bir araya getirme adına, insanlarımızla zaman geçirme anlamında verdiğimiz mücadeleler hepinizin gözleri önünde gerçekleşti. Sivil hareketlerle, Sivil Toplum Platformlarında, derneklerle gerçekleştirdiğimiz mücadele bugün yetki ve bütçe dâhilinde Allahın izni ile siyasetle beraber Çan Belediyesini alarak daha anlam kazanacak. Toz konduramadığımız bu şehir başka diyarlara şubeler açıyor. Son 10 yılda 68 bin olan nüfusumuz, bugün 48 bin. Her 1 sene şehrimizden 2 bin kişi göç etmiş. Göç edenlerin iki sebebi var bunların 1.si iş gücü, 2.si hava kirliliği. Çan’ı çok iyi yönettiğini düşünenler, Çan’a çağ atlattıklarını söyleyenler bu yaşananların en büyük sorumlularıdır. Biz inşallah bu şehri göç veren değil, göç alan bir şehir haline getireceğiz. Hedefimiz, mücadelemiz bu. Yanımızda olduğunuz için sonsuz teşekkürler” dedi.
Yapılan aday adaylığının ardından programa katılan İYİ Partiye yeni katılanlara rozet takıldı. İYİ Parti İlçe Binası’nda aday tanıtım gecesinde Cahit Akdemir Belediye meclis üyeliğine adaylığını açıkladı. Adaylığının açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Akdemir;” Çan Belediyesini almak için bir araya gelen bu güzel ekip arasında yer almaktan çok mutluyum. Elimizden gelen tüm güçle bu işe talibiz. Hak, adalet, hukuk sisteminde, insanları ayrıştırılmadığı bir çanda hep beraber eşit olarak çalışıp Çan Belediyesini almak için çalışacağız ” şeklinde konuştu.