Çan?da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Çan`da 24 Kasım Öğretmenler günü kutlandı

Eğitim & Sağlık 23.11.2018 13:36:01 0
Çan?da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Çan Belediyesi Düğün Salonu’nda Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kutlama programı gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Vefat eden öğretmenlere Allahtan rahmet dileyen Bal, hala görevde olan ve emekli olan öğretmenlerin gününü kutladı.
Yapılan konuşmanın ardından Diyarbakır ili Silvan ilçesi Otluk köyü Gördük mezrası ilkokulu öğretmeni iken, 16.09.1992 tarihinde şehit edilen Engin Eker ve Diyarbakır ili Bismil ilçesi Bölümlü Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni iken 11.11.1992 tarihinde şehit edilen Emin Aydın’ın ailesine İlçe Kaymakamı Adil Karataş ve İlçe Belediye Başkanı  Abdurrahman  Kuzu tarafından çiçek takdim edildi. Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri’nin takdiminin ardından emekli öğretmenler adına Muammer Öztürk  kısa bir konuşma yaptı.
Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sahnelenen “Senelerdir Öğretmenim,” adlı oratoryonun ardından okul öğretmenleri tarafından “Dünyanın bütün Çiçekleri” adlı şiir seslendirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçe bazında yapılan yarışmalarda dereceye giren okullara ödüllerinin verilmesinin  ardından program sona erdi.
Gerçekleştirilen kutlama programına  İlçe Kaymakamı Adil Karataş, İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Jandarma komutan Jandarma Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, Kale Nakliyat Müdürü Ahmet Sert, İlçede bulunan okulların idari personelleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.