ÇAN BELEDİYESİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU

Çan Belediyesi tarafından bu yıl 5?incisi gerçekleştirilen geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde İsmail Balaban, rakibi Mehmet Yeşilyeşil?i mağlup ederek başpehlivan oldu.

Spor 11.07.2016 12:11:31 0
ÇAN BELEDİYESİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU


Yağlı Pehlivan Güreşlerine; Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim başta olmak üzere Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde ağalık yapan ağalar da katıldı.
Geçen yıl güreş ağalığını devralan Gökhan Mercan bu yıl da güreş ağalığına devam etti. Yapılan güreşlerde, Başpehlivanlığı finalde rakibi Mehmet Yeşilyeşil’i mağlup eden İsmail Balaban kazanırken, Ekrem Yavuz ile Güngör Ekin üçüncü oldu.
Yapılan güreş müsabakalarıyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "Amacımız, burada sadece güreş yapmak değil, Çan’ın ve Çanakkale’nin adını duyurmaktır. Çan Belediyesi Güreş Kulübü olarak bunu başardığımıza inanıyorum. Çan’ın ve Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin adını bir hafta önce tüm dünyaya duyurduk. Belediyemiz güreşçisi Feyzullah kardeşimiz Avrupa üçüncüsü oldu. Ben bu meydandan kardeşimizi bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.