Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Erasmus+KA229 Actıve Projesi Yaygınlaştırma Çalışmalarına Devam Ediyor

? Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi 2019-2021 yılları arasında yürüteceği, Erasmus+KA229 Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklıkları ACTIVE Projesi kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor.

Eğitim & Sağlık 30.11.2019 15:54:49 0
Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Erasmus+KA229 Actıve Projesi Yaygınlaştırma Çalışmalarına Devam Ediyor

Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi 2019-2021 yılları arasında yürüteceği, Erasmus+KA229 Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklıkları ACTIVE Projesi kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. Okul Müdürü Nazmi Yürük proje ile ilgili olarak;” Proje kapsamında 28 Eylül 2019 – 04 Ekim 2019 tarihleri arasında okulumuzdan iki öğretmen ile birlikte Malta’nın Gozo adasında düzenlenen öğretmen eğitimine katıldık. Bu eğitimde katılımcılara hem proje boyunca kullanılacak olan e-Twinning/Twinspace uygulamaları hem de Growth Mindset konularında eğitim verildi. Eğitimler çok verimli geçti. Ortaklarımız Danimarka’dan üç, İngiltere’den üç, Finlandiya’dan dört, İzlanda’dan üç, ev sahibi Malta’dan altı öğretmenle toplam yirmi iki katılımcı bu eğitimleri aldık” dedi.
Gerçekleştirilen eğitimin konularından olan Growth Mindset teorisinden kısaca bahseden Proje Koordinatörü Zerrin Tepe;” Amerikalı Prof.Dr. C. Dweck’in kullandığı ve üzerinde araştırma yaptığı bir teoridir. Bu teoriye göre öğrencilerin düşünce yapılarıyla başarıları arasında kuvvetli bir bağ vardır. İnşalar ya Fixed Mindset( Sabit Düşünce Yapısı) ya da Growth Mindset( Gelişimsel Düşünce Yapısı) düşünce yapısına sahiptir. Fixed Mindset düşünce yapısı sabit olan öğrenciler zekânın doğuştan getirilen ve asla geliştirilemeyecek bir özellik olduğuna inanır. Zeki görünmek onlar için öğrenmekten daha önemlidir. Bu yüzden sonunda başarısız olabilme ihtimalinden dolayı zor görevleri almaktan çekinirler, başarısızlık yaşadıklarında pes edip,” ben bu işi başaramam çünkü o kadar zeki değilim.” diye düşünürler. Growt Mindset düşünce yapısına sahip olanlar ise zekânın geliştirilebilen bir özellik olduğuna inanırlar. Onlara göre başarılı ve zeki olmak için çaba sarf etmek gereklidir. Öğrenmek alınacak nottan daha önemlidir. Zor görevleri üstlenmekten çekinmezler çünkü bu süreçte ilerleme kaydedeceklerine inanırlar. Yaptıkları hatalardan hep ders çıkarırlar, pes etmeden çaba sarf etmeye devam ederler. Öğretmenler olarak biz öğrencilerimizin gelişmiş düşünce yapısına sahip olmalarını sağlamalıyız. Bunun için onlara beynin daha kuvvetli ve daha akıllı hale gelebileceğini bilimsel araştırma sonuçlarına da değinerek açıklamalıyız. ”dedi.
Okul Müdürü Nazmi Yürük,” Edinilen bilgileri yaygınlaştırmak adına Growth Mindset ile ilgili edinimler öncelikle kendi öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile paylaşılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında öğrenciler için Growth Mindset panosu hazırlanmış, öğretmenlere ve öğrencilere sunum yapılmıştır. Projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ilçedeki diğer okullara da aynı sunum yapılacaktır. İlk sunum 21.11.2019 Perşembe günü Çan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilmiştir. Bugün ise okulumuzdan üç öğretmen gözetiminde dört öğrencimiz Finlandiya’nın Helsinki Şehrinde 30.11.2019-06.12.2019 tarihleri arasında gerçekleşecek Outduur Education( Sınıf Dışı Eğitim) ve Varied Enviroments ( Çeşitlendirilmiş Eğitim Ortamları) konulu öğrenci eğitimine katılmak için yola çıkacaklar. Öğrencilerimiz bu eğitimi almalarının onların gelişimine büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Döndüklerinde edinimlerini hem arkadaşları, hem de öğretmenleriyle paylaşacaklar” dedi.